Weekly News

Ivo Horn, Marketing event manager Empack bij Easyfairs. PRODUCTIE

De Empack beurs 2017

3 vragen aan Ivo Horn, Marketing event manager Empack bij Easyfairs.

Wat kunnen we verwachten van de Empack beurs 2017? 

“Het is een laagdrempelig evenement voor de Nederlandse verpakkingsindustrie in de breedste zin van het woord. We organiseren gelijktijdig een verpakkings- en een logistieke vakbeurs onder één dak, waarbij bezoekers gemakkelijk van de ene naar de andere kunnen lopen. De verpakkende industrie is zeer divers, daarom zijn er 350 exposanten aanwezig voor elk type bedrijf. Daarbij is er een aparte area voor automatisering in de industrie met vijftig exposanten. De tweede beurs gaat over logistiek en distributie, waar aanbieders te vinden zijn op het gebied van warehousing en e-commerce. Als een bedrijf de informatie van beide domeinen benut en toepast, is het in staat optimaal te concurreren, kosten te besparen en te verduurzamen.”


Wat zijn thema’s die aan bod komen op het evenement?

“Een belangrijk onderwerp is circulair verpakken, waarbij aandacht wordt besteed aan biobased materialen en hergebruik.
Ook wordt de aankomende wetgeving besproken en de verwachte impact hiervan. Zo komen exposanten met alternatieven voor ter discussie staande chipszakken met laminaten. Ook voedselveiligheid vormt een van de thema’s.”


Besteden jullie ook aandacht aan innovaties?

“Jazeker. In onze conferentie en ook de ‘Innovatieroute’ komen nieuwe technologieën, robotisering en Internet of Things gegarandeerd aan bod. Al deze ontwikkelingen tekenen de toekomst van de industrie. De markt moet efficiënter verpakken, willen we de productie niet naar het buitenland zien verdwijnen. Verpakken moet sneller, beter en duurzamer en daar geeft het evenement volop nieuwe mogelijkheden voor.”


Delen

Journalist

Related articles