Weekly News

Algemeen directeur Noord-Nederlandse Etiketten Drukkerij TECHNOLOGIE

Vincent Belksma over 100% composteerbare etiketten

Wat is het verhaal achter de 100% composteerbare etiketten? 

“We kregen er vraag naar uit de markt en hebben deze toen ontwikkeld. Veel van onze zelfklevende etiketten worden voornamelijk gebruikt in de voedingsindustrie, waaronder op verpakkingen van biologische producten. In die biologische hoek is er vanzelfsprekend veel focus op duurzame verpakkingen en dus ook etiketten. Met die vraag zijn we aan de slag gegaan en hebben we deze composteerbare, zelfklevende etiketten ontwikkeld.”En wordt het etiket nu nog verder doorontwikkeld?

“De uitdaging zit hem in de inkt. Ons etiket is wel helemaal composteerbaar, maar de inkt die er op wordt gebruikt voldoet nog niet helemaal aan de cradle-to-cradle gedachte.We zijn nu druk bezig te kijken of we ook inkt uit duurzame bron kunnen gaan gebruiken op onze etiketten.”


Hoe ziet de toekomst er uit?

"Dat blijft een beetje koffiedik kijken. Wij verwachten wel dat de duurzaamheidstrend in etiketten de komende jaren een vlucht zal nemen. Dat ook grote retailers en merkfabrikanten niets anders meer willen. Dat moeten we afwachten. Wij zijn er in elk geval klaar voor.”

Delen

Journalist

Nieuwe verpakkingsindustrie

Related articles