Weekly News

Mark Woortmeijer met een Aerialtronics Altura Zenith-drone ADVERTENTIE

Customdrone uniek in zijn soort

Anno 2017 kun je bijna op elke hoek van de straat aan een drone komen. Willen dronebouwers zich onderscheiden, dan moeten ze dus met een origineel concept op de proppen komen. Dat zag ook Mark Woortmeijer. Zijn bedrijf Customdrone, dat drones op maat maakt, is inmiddels uniek in de markt.

‘Door ons grote netwerk en onze kennis kunnen wij alles maken met de nieuwste technologie’    

“Drones zijn allang niet meer spannend. Inmiddels is het aanbod zo groot, dat je moet zorgen dat je een authentiek product aanbiedt.” Aan het woord is Mark Woortmeijer, directeur van Customdrone, een van de eerste drone-producenten. Het bedrijf weet zich te onderscheiden met behulp van het grote netwerk dat het in de loop der jaren – inmiddels zit de ondernemer al vier jaar in het vak – wist op te bouwen. Per klant kijkt Customdrone welke systeemleverancier uit zijn netwerk de beste keuze is. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar camera’s en sensoren van de drone en kan er software op maat ontwikkeld worden, waar gewenst met cloudoplossingen van IBM. “Door ons grote netwerk en onze kennis kunnen wij alles maken met de nieuwste technologie. Op die manier bieden we de beste drone-oplossing voor de klant.”

 

Inmiddels heeft Customdrone naam gemaakt in de branche. Klanten komen van heinde en ver: “We hebben zelfs een aantal internationale afnemers”. En ook de vraag is heel divers. Zo maakt het bedrijf drones voor bedrijfsbeveiliging en windmoleninspecties (het gaat daarbij om autonome systemen), maar ook voor de landbouwsector. Woortmeijer: “De drone scant het hele land, haalt daar nuttige data uit en stuurt deze vervolgens naar het landbouwvoertuig. Zo weet die waar er hoeveel mest moet komen. Dat gaat tot op de centimeter nauwkeurig.”

 

Het aantal drones dat wekelijks over de toonbank gaat, verschilt per periode. “Soms zijn het er vier per week, maar momenteel ligt dat aantal iets lager, omdat we meer specifieke drones maken. Daar willen we uiteindelijk naartoe: kwaliteit boven kwantiteit.”
Inmiddels kunnen klanten van Customdrone ook gebruikmaken van de servicepakketten van het bedrijf. “Als een drone crasht of een ander probleem heeft, krijgen klanten binnen 24 uur een nieuwe. Daarbij bieden we ook vlieginstructies en vlieglessen aan. Alles bij elkaar verleen je daarmee net dat beetje extra service.”

Feit

https://www.customdrone.nlDelen

Journalist

Related articles