Weekly News

Wouter Stuyvesant, van Agro Business Solutions VOEDINGSINDUSTRIE & AGRICULTUUR

ICT ontwikkelingen binnen de landbouwsector

Drie vragen aan Wouter Stuyvesant, van Agro Business Solutions

Welke ontwikkelingen ziet u op het gebied van ICT binnen de landbouwsector?

“De voornaamste trend vinden we op het gebied van (offline) mobiliteit, waarbij het van belang is dat agrarische bedrijven direct verbonden zijn met hun eigen client server-omgeving. Zij hebben veel baat bij offline trial-oplossingen, dat zijn autonome toepassingen voor ‘in het veld’. Ter illustratie: medewerkers hebben bijvoorbeeld een app op hun telefoon, zetten daar informatie in over de gewassen en zetten, als ze verbinding hebben met een netwerk, alle informatie over op het centrale systeem. Daardoor kan de hele organisatie de gegevens inzien.”


Wat is het voordeel van offline toepassingen?

“Je bent onafhankelijk van internetverbinding en mobiele netwerken. Internet is wel geschikt voor het versturen van ‘platte’ informatie, maar als de informatie zwaarder wordt, is het internet eigenlijk niet sterk genoeg. Een ander groot voordeel van deze manier van werken is dat het verschil in tijdzones gecompenseerd wordt.”


Hoe kunnen bedrijven daar tijdig op in spelen?

“Je bedenkt altijd eerst de techniek, de toepassingen komen vanzelf. Zo zijn we ook bezig met voice recording-apps, toepassingen die spraak automatisch omzetten in tekst. De software is zo ver dat de app zelfs ‘hottentottententententoonstelling’ begrijpt. Er zijn nog tal van andere mogelijkheden met deze software, maar daar kom je gaandeweg achter.”

Delen

Journalist

Related articles