Weekly News

Rob Hommersen, CEO Endress+Hauser. PRODUCTIE

ENDRESS+HAUSER OP DE WOTS

Endress+Hauser is marktleider op het gebied van slimme meetinstrumentatie en services voor de industrie. Alles wordt in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. De Nederlandse vestiging van het Zwitsers familiebedrijf mag volgens CEO Rob Hommersen niet ontbreken op de WOTS.

Wat is er op de WOTS allemaal te zien bij Endress+Hauser? ?Hommersen: “Dat is een hele waslijst. We laten de bezoekers kennismaken met ons bedrijf in de volle breedte. We hebben een aantal eigen ontwikkelingen die gelijktijdig uit productie komen. Die kunnen we mooi voor het eerst tonen op de beurs.”

Aan welke producten moeten we dan denken? ?“Denk daarbij aan nieuwe lijnen drukmeters, levelswitches en een nieuwe, veel betere flowmeter voor stoom die onder andere als kwaliteitsindicatie een signaal afgeeft als er natte stoom wordt gemeten. Stoom meten is energie meten. En in de industrie levert elke verbetering in het energieverbruik meteen geld op.”

Welke trend wordt belangrijk op de WOTS? ?“Mijn mening is dat de Industry 4.0 en de opkomst van het Internet of Things de belangrijkste trends zijn van de huidige tijd. Door de nieuwe ontwikkelingen groeit het aantal mogelijkheden exponentieel. Zaken die we voorheen niet wisten te bedenken, worden nu ineens mogelijk. “

Gaat u zelf nog een kijkje nemen op de beursvloer? ?“Jazeker, ik zit op de stand voor onze relaties maar er zijn, zeker in de World of Automation, weinig stands waar ik niet langs zal gaan. In deze tijd van Industry 4.0 moet je je blijven oriënteren, want de ontwikkelingen gaan razendsnel.”

Feit

Rob Hommersen, CEO Endress+Hauser.

Delen

Journalist

Journalist

Related articles