Weekly News

Johan Zandbergen, CEO van Chainpoint PRODUCTIE

Johan Zandbergen over supply chain mapping

Wat is supply chain mapping? 

"Zoals de naam al aangeeft, is supply chain mapping het in kaart brengen van je voorraadketen: je leveranciers, maar ook de leveranciers van je leveranciers. Zo kun je teruggaan tot de bron, bijvoorbeeld van katoenboer tot T-shirt in de winkel. Wij hebben een platform ontwikkeld om dit te visualiseren."


Waarom is het nodig?

"Supply chains zijn vaak lang, complex, geografisch verspreid en bevatten veel schakels. Risico's liggen voor bedrijven vaak niet zozeer bij hun eigen processen, maar bij de leveranciers en de leveranciers daarachter. Bijvoorbeeld het risico dat iets onveilig of niet duurzaam is, of een grondstof die schaars is.” 


Hoe werkt het?

“Door middel van onze software werken partijen in de keten met elkaar samen en delen ze informatie. Vervolgens kunnen ze dit in kaart brengen. Afhankelijk van deze gegevens kan een partij ervoor kiezen afscheid te nemen van leveranciers of deze extra te ondersteunen. Wil je zaken als arbeidsomstandigheden, duurzaamheid en veiligheid verbeteren, dan begint het met het vastleggen van informatie.” 


Delen

Journalist

Related articles