Weekly News

Paul Petersen, Directeur FHI ONTWIKKELINGEN

Life Cycle Management in een slimme industrie

De ontwikkelingen rond Industry 4.0, Smart Industry en Internet of Things hebben al lang de boardrooms van industriële partijen bereikt. Dat is logisch, omdat de kansen met connectiviteit en digitalisering ongekend zijn. De voordelen van de actuele ontwikkelingen zijn samen te vatten in de verbetering van efficiency, effectiviteit én toekomstbestendigheid. Juist die toekomstbestendigheid wordt nu een issue. Hoe kunnen eindgebruikers in de industrie vernieuwingen inschatten, zodat een productie ‘Ever Green’ is?

 

Daardoor wordt het principe van Life Cycle Management (LCM) steeds belangrijker. Hoe kunnen assets langer, beter en efficiënter benut worden? De basis van een LCM-plan moet de end-of-life zijn, waarbij de levensduur meestal langer is dan de systemen van leveranciers. Daarnaast is de beschikbaarheid van kennis bij mensen over de applicaties en toegepaste technologie van groot belang.

 

Aanvullend kunnen keuzes bij de engineering van een plant voor onnodige kosten zorgen tijdens de operatie van een plant. Kwesties binnen Life Cycle Management hebben dus niet alleen met de aankoopprijs te maken, maar gaan over de Total Costs of Ownership. Kortom: hoe maakt u uw industrie slim?

 

De hardware, software en engineering rond alle Industry 4.0 concepten bieden kansen, maar… wij maken de technologie vooral slimmer door als gehele bedrijfsketen bewustere keuzes te maken. Sterker inzetten op uniformiteit en standaarden wordt dus verwacht, zodat systemen beter op elkaar aansluiten en eindgebruikers met meer flexibiliteit hun assets kunnen vernieuwen. Toekomstbestendigheid wordt dus mogelijk door een intensieve samenwerking.

 

Er zijn al voldoende voorbeelden te geven van industriële partijen die een dergelijke integrale aanpak gerealiseerd hebben met divisies en afdelingen binnen hun eigen bedrijf. Connectiviteit en digitalisering bieden die kans ook in de bedrijfsketen, waardoor niemand zich hoeft af te vragen of er op het juiste paard gewed wordt. Als alle keuzes op elkaar aansluiten, gaat de bedrijfsketen gezamenlijk naar voren.

 

In deze uitgave wordt u inspiratie geboden, om de voordelen in markt, technologie, kosten en samenwerking te benutten.


Paul Petersen, Directeur FHI

Delen

Journalist

Related articles