Weekly News

Loxone voor woongenot én energiebesparing

In 2015 startte Loxone BENELUX met Daniel van Dessel aan het roer. De Benelux CEO is verheugd dat dé smarthome specialist zich nu hier duidelijker kan profileren als de probleemoplosser, wanneer het gaat om woongenot en klimaatbeheersing.

Er zijn domoticaleveranciers, maar Loxone ontstijgt het 'domoticaniveau' en biedt meer dan tools.

Loxone Smart Home systeem biedt een slim samenspel tussen het binnen- en buitenklimaat. Zo regel je pas echt het huisklimaat!

In 2015 startte Loxone BENELUX met Daniel van Dessel aan het roer. De Benelux CEO is verheugd dat dé smarthome specialist zich nu hier duidelijker kan profileren als de probleemoplosser, wanneer het gaat om woongenot en klimaatbeheersing. Er zijn domoticaleveranciers, maar Loxone ontstijgt het 'domoticaniveau' en biedt meer dan tools.

Het bedrijf heeft daarom een unieke positie in de woonbranche. Van Dessel: "Zonder enige overdrijving kun je stellen dat het woord 'uniek' tot uiting komt via verschillende facetten en toepassingen. Onze kernboodschap is: het gaat bij ons niet om doosjes aan de klanten leveren en daarna..."zoek het maar uit". Nee, wij bieden totaaloplossingen aan én garantie op oplossingen."

De bevlogen CEO vindt het woord 'domotica' veel te beperkt voor hetgeen Loxone aanbiedt, aangezien zij alles in het werk stellen om tevreden klanten te hebben. Daarom profileert het merk zich als Loxone Smart Homes voor zowel bestaande woningen als woningen in aanbouw.

"Ons bedrijf heeft een sterke en realiseerbare toekomstvisie over woningen én woongenot", stelt Van Dessel, "Daarom bieden wij toekomstgerichte oplossingen, die ook duurzaam zijn. Wij willen voorkomen dat een klant later denkt: had ik dit maar ergens anders in het huis laten plaatsen of op een andere manier."

De vergelijking is snel gemaakt: alsof de leverancier een doos met auto-onderdelen naar een garage brengt met de boodschap "maak er maar een auto van". Vervolgens komt de klant een product ophalen zonder vooraf te zien en waaraan hoogstwaarschijnlijk onderdelen zullen ontbreken.

Dit zal niet voorkomen in de Loxone-wereld, waar de klant zelfs vooraf in een demowoning de aangeboden Loxone-oplossingen zelf kan beleven. Van Dessel: "Wij bieden garantie op oplossingen: het was én is een nieuw concept, dat zich vanaf het begin heeft bewezen en dat nu ook nog steeds doet.”


"No gimmicks, maar rechttoe-rechtaan expertise, technische know-how en service op hoogstaand niveau", vervolgt Van Dessel trots. "In feite kunnen wij 50.000 handelingen in het huis overnemen, zodat er meer tijd ontstaat om... te leven."

Kortom, het Loxone concept zorgt ervoor dat er zo min mogelijk knoppen nodig zijn om het huis te 'bedienen'. Zo bedient het huis zichzelf. 


Na de koude maanden, waarin de huizen vooral verwarmd werden, breekt nu de zomerse periode  aan. Nu is de vraag: hoe houd ik het huis aangenaam koel? 

Loxone is oorspronkelijk een merk uit Oostenrijk, waar ze het probleem van warmteregulering in een huis veel eerder hebben opgelost dan in de rest van Europa.

Van Dessel: "Door de Europese wetgeving stond én staat huisisolatie hoog op de agenda van veel Europese landen inclusief Nederland. Huisisolatie is vooral gepromoot als een manier om energiebesparing en daarmee geldbesparing te bewerkstelligen. Maar wat is nu het geval? In de winter bespaar je energie, maar in de zomerperiode raak je - door de isolatie - de warmte niet kwijt. Je krijgt dus oververhitting in het huis en wat doen de meesten?  Airco's, ventilatoren aanschaffen en gebruiken, waardoor je de eerder gedane besparing weer volledig teniet doet. Dat is absurd en daarom moeten energiebesparing en warmteregulering, ongeacht de seizoenen, als geheel aangepakt worden. En dat doet Loxone."


Loxone biedt een oplossing op vier fronten:  

verwarming

koeling

ventilatie

zonnewering


"De zon beïnvloedt de huistemperatuur en daardoor blijft de warmte 'hangen', legt Van Dessel uit. "Daarom is onze viertrapsaanpak efficiënt en bespaart dat echt energie. De zon moet als het ware 'buiten blijven' en geen spelbreker binnenshuis zijn; het Loxone Smart Home systeem  biedt een slim samenspel tussen het binnen- en buitenklimaat. Zo regel je pas echt het huisklimaat!"


Feit

Van Dessel: "Wij bieden garantie op oplossingen: het was én is een nieuw concept, dat zich vanaf het begin heeft bewezen en dat nu ook nog steeds doet. Wij bieden als fabrikant zelfs de mogelijkheid om onze visie zelf te beleven in de enige echte Smart Home demowoning van de Benelux."


Delen

Journalist

Related articles