Weekly News

Paul Petersen, directeur FHI ONTWIKKELINGEN

Megatrends transformeren de industrie

De megatrends die sinds 2013 continu op het netvlies gebrand staan bieden kansen om effectiever en efficiënter te opereren. Of het nu gaat om Smart Industry, Industry 4.0, Big Data of Internet of Things, ze kunnen allemaal helpen de automatiseringsindustrie te optimaliseren.


De technologische ontwikkelingen van de laatste decennia maken connectiviteit en digitalisering vrij makkelijk realiseerbaar. De industrie wordt getransformeerd doordat er meer intelligentie in het proces gestopt kan worden. Men kan daardoor bijvoorbeeld de levertijd verkorten of de procesbetrouwbaarheid vergroten.


Het proces kan effectiever ingericht worden op de specifieke wensen van de klanten, customization genoemd. Er kan ook meer efficiency bereikt worden door predictive maintenance en real-time diagnose op afstand.


Eindgebruikers in de industrie kijken vooral naar het verloop van het proces. De toename van data uit het proces moet zorgen voor meer informatie en inzicht. De processen kunnen verbeterd worden door de informatie te combineren.


Nou zijn er nogal wat hordes die de industrie zal moeten nemen. Welke data-scientists kunnen toepasbare informatie distilleren uit de grote hoeveelheid data? Hoe serieus nemen wij de Cyber Security en welke acties worden in de industrie ondernomen om gegevens te beveiligen? Hoe veilig zijn de systemen, zodat eindgebruikers toegang kunnen geven tot netwerken?


Deze uitdagingen tonen aan dat de prijs die betaald moet worden voor een vooruitgang in de industrie niet alleen een investering in technologie betreft. De kansen worden tastbaar voor industriële bedrijven, als men door samenwerking alle kwaliteiten in de bedrijfsketen weet te bundelen.


Dat betekent dus ook dat de boardrooms, managementlagen en de technici in een bedrijf samen het businessmodel moeten opzetten. Van daaruit kun je partners zoeken voor de technische onderdelen en innovaties. Het rendement voor de industrie zit in de integratie en dat wordt mogelijk door een intensieve samenwerking.


De goede voorbeelden hebben de uitdagingen gezien en die geïntegreerd opgepakt. Daardoor zijn de bedrijven aan het transformeren en veranderen zij de aanpak in hun industrie.

Delen

Journalist

Related articles