Weekly News

Steven Rymenans

Mede-eigenaar van logistiek dienstverlener Bleckmann.

Hoe ziet de toekomst eruit?

“Webshops nemen het gedeeltelijk over van reguliere winkels. Dat heeft grote gevolgen voor de logistiek. Er gaat een kleiner aantal stuks naar de winkel, en meer leveringen naar huisadressen. De logistieke kosten stijgen daardoor. Bij traditionele logistiek is er een helder afkapmoment voor inkomende bestellingen. Bij e-commerce komen er de hele dag door bestellingen binnen.”

Hoe kun je de efficiëntie verbeteren?

“Een mogelijke evolutie ligt in de komst van meerdere kleine warehouses, waarbij logistieke bedrijven kleinere hubs zullen inzetten. Voorraad van artikelen die veel verkocht worden kunnen zo veel meer verspreid en dichter bij de markt komen te liggen.”

Hoe belangrijk is ict?

“In de logistiek is ict essentieel, orderpicken gebeurt bijvoorbeeld met pick to light of Augmented Reality. En ik denk dat in de toekomst meer goederen naar de orderverzamelaar toe zullen gaan in plaats van dat pickers naar de goederen toe. Ook kun je denken aan de inzet van drones of robots in het magazijn. Maar je kunt de mens niet uit het magazijn wegdenken. Niet elk proces leent zich voor automatisering.”

Delen

Journalist

Malini Witlox

Related articles